Veelgestelde vragen

Ik wil een nieuw abonnement opstarten: wat moet ik doen?

Ga naar https://plus.clavisbooks.com/abonneren en doorloop de opeenvolgende stappen. Je zal eerst je bestelling plaatsen bij Aboland die alle abonnementen beheert. Vervolgens ontvang je een e-mail waarin je gevraagd wordt om je ook te registreren bij Clavis. Tenslotte worden beide registraties met elkaar 'gekoppeld' en kan je meteen beginnen lezen.

Ik heb een bestaand abonnement op Pippo of Pompoen: hoe kan dit overgaan op Clavis+?

Ga naar https://plus.clavisbooks.com/koppelen/registreer en doorloop de opeenvolgende stappen. Hou de gegevens van jouw bestaande abonnement bij Aboland bij de hand. Je dient je eerst te registreren op het platform van Clavis (tenzij je je al eerder registreerde bij Clavis, in dat geval kan je meteen inloggen) om vervolgens jouw registratie te 'koppelen' aan jouw Pippo of Pompoen abonnement bij Aboland. Dit neemt slechts een paar minuten van je tijd. Daarna kan je meteen beginnen lezen!

Wat is koppelen?

Om redenen van privacy (GDPR-wetgeving) mag Aboland jouw gegevens niet zomaar doorsturen aan een derde partij als Clavis. Aboland beheert alle abonnementen. Je zal je daarom eerst abonneren bij Aboland. Vervolgens dien je je ook te registreren bij Clavis. En tenslotte worden de beide registraties aan elkaar 'gekoppeld'. De hele procedure neemt slechts een paar minuten van je tijd.

Mail niet ontvangen?

Na het afsluiten van een abonnement, en ook bij het koppelen, ontvang je een e-mail ter bevestiging. Indien je geen bericht terugvindt, check dan je mailbox met SPAM berichten. Als je het bericht ook daar niet terugvindt, controleer dan of je het juiste e-mail adres hebt ingegeven.

Hoe kan ik meerdere gebruikers beheren?

Indien je als abonnee meerdere abonnementen hebt afgesloten, bijvoorbeeld voor twee of meer van je kinderen, dan dien je (na registratie van jezelf bij Clavis) elk van deze abonnementen te koppelen. Dit koppelen kan je doen vanuit eender welk toestel, maar opgelet, om oneigenlijk gebruik te voorkomen is het niet mogelijk om gelijktijdig op meerdere toestellen (PC, tablet, smartphone…) actief te zijn met éénzelfde login. Je dient dus eerst uit te loggen op je vorige toestel als je op een ander toestel wenst verder gaan. Zodra je alle abonnementen hebt gekoppeld kan jij (als feitelijke abonnee) elk abonnement aan één kind toewijzen. Ga daarvoor na inloggen naar ‘gebruikersbeheer’ onder je persoonsprofiel in de rechterbovenhoek van je scherm. Geef de (voor)naam in van je kind en kies zelf een paswoord. Deel vervolgens deze gekozen naam en paswoord mee aan het betreffende kind zodat het vanaf dan onafhankelijk (én gelijktijdig) kan inloggen. Voor het kind zelf is dus geen e-mail nodig.

Gelijktijdig inloggen op verschillende toestellen lukt niet?

Opgelet, om oneigenlijk gebruik te voorkomen is het niet mogelijk om gelijktijdig op meerdere toestellen (PC, tablet, smartphone…) actief te zijn met éénzelfde login. Je dient dus eerst uit te loggen op je vorige toestel als je op een ander toestel wenst verder gaan. Als abonnee beschik je over één algemene login. Verder kan je elk abonnement toewijzen aan één kind, zie 'Hoe kan ik meerdere gebruikers beheren?).

Vragen over mijn abonnement?

Voor alle andere vragen kan je steeds contact opnemen met de klantendienst van Aboland:

Nederland: 0251 25 79 24, Vlaanderen: 028 08 55 23

Heb je in de FAQ het antwoord op jouw vraag niet gevonden en heb je na contact met Aboland nog vragen, stuur dan een mail naar clavisplus@clavisbooks.com. Dan kijken wij hoe we je verder kunnen helpen.